Intervju sa Vojinom Ćetkovićem, miljenikom glumačke publike u Srpskoj

Pripremila: Milijana Kerić

Popularni srpski glumac Vojin Ćetković nedavno je sa kolegama Bojanom Ilićem i Dejanom Lutkićem u ZTC-u „Banja Vrućica“ u prepupunoj dvorani „Dunav“ odigrao predstavu „Noć bogova“. Ovu predstavu širom Republike Srpske održali su preko 30 puta i dvorane su uvijek bile pune, istakao je Ćetković.

„Gde god smo igrali u Republici Srpskoj predstvau „Noć bogova“ dvorane su bile pune. Samo u Srpcu, predstavu je gledalo preko 500 ljudi dok smo u Banja Luci ovu predstavu igrali čak osam puta. To se desilo slučajno i sada to ide lančano.“

  1. Na kojim projektima trenutno radite?

Do februara trenutno ne radim ništa od novih projekata. Uradio sam seriju „Šindleri“ koja sada kreće sa emitovanjem. Takođe, sam završio snimanje serije „Junaci našeg doba“ i „Realna priča“. U režiji Dušana Kovačevića snimio sam film „Nije loše biti čovek“. U februaru krećem sa snimanjem nove serije i u maju još jedne.“

  1. Kako ste počeli da se bavite glumom?

Sasvim slučajno. Još u obdaništu izabrali su me da recitujem, tako da sam recitovao na raznim svečanostima pa sam počeo da pobeđujem na takmičenjima u osnovnoj školi. I onda, najnormalnije, nastavim u Amaterskom pozorišzu u Kruševcu. Tako da je sve to bilo normalno, neki sled događaja. Ništa nije bilo odjednom ili preko noći.

  1. Da li u svom poslu imate uzora?

Nisam imao uzora. Nikad mi nisu uzor bili holivudski glumci  ili naši veliki glumci. Uzora sam uvek tražio među svojim kolegama i vršnjacima, onima koji su brže od mene stizali  do određenih rezultata jer njih sam mogao da razumem kako uspeli.

  1. Znamo da ste se bavili i sportom i to vrlo uspješno. Zašto gluma a ne sport?

Zato što sam imao povredu koju u tom momentu nisam mogao da saniram i zato gluma. Imao sam veću strast prema sportu, moram da priznam.

  1. Poznato je i da se često učesnik u humanitarnim akcijama. Da li Vas rad u humanitarne svrhe ispunjava?

Humanitarni rad me ispunjava u slučaju da nije izmanipulisano. Često se javljaju organizacije koje manipulišu nama koje kažu da je nešto humanitarno a onda to koriste u druge svrhe.

  1. Pošto je ovo pertprazničko vrijeme moramo da Vas pitamo kako glumci provode novogodišnje i božićnje praznike?

Uglavnom pobegnu od svega, od guzve. Od kada su mi se deca rodila provodim Novu godinu i Božić sa njima i suprugom u kući blizu Beograda.

  1. I za kraj ne možemo a da Vas ne pitamo da li ste imali priliku da boravite u banjskim kompleksima?

Nisam imao priliku da boravim ovde kod Vas ali vidim da je sve sređeno. Kao dete sam često boravio u Soko banji  i Vrnjačkoj banji jer su one blizu Kruševca. Tamo sam išao često sa bakom i dedom. U Soko banji sam čak imao i svoj plac gdje sam pecao jer se bavim i ribolovom.