Avantura

PLANINARENJE

Za one pustolovnog duha u mogućnosti smo da organizujemo avanture koje ćete dugo pamtiti. Lokalni brežuljci, brda i planine i rijeka Usora biće poprište vaših uzbudljivih izleta.

Okolina Banje Vrućice pruža mogućnosti za organizovanje više različitih planinarskih izleta. Uz dobro obučenog vodiča uživaćete u prelijepim predjelima i pogledima koji se pružaju sa okolnih planina i čistom vazduhu koji će vas okrijepiti i opiti. Izaberite izlet na vodopade Duboke, Očauško lice, planinu Borja ili na Vučiju planinu i uživajte u pokretu.

Kanjoning

Kanjoning je aktivnost koja predstavlja spuštanje niz riječne klisure ili kanjone. Kanjoning avantura počinje u selu Očauš, 30 km od Banje Vrućice, i spušta se dolinom rijeke Usore kroz 3 km dug kanjon Klam.

Kanuing

Uživajte u rijeci Usori na drugačiji i intimniji način u kanuu. Vožnja kanuom na rijeci Usori pružit će vam puno zabave i izazova dok sami upravljate kanuom.

Pećina Rastuša

Istražite pećinu Rastušu koja je 20 km udaljena od Banje Vrućice i njenih  450 m uređenih staza. Unutrašnjost pećine bogata je pećinskim ornamentima: stalaktitima, stalagmitima, draperijama i bigrenim kadama. Posebnu atrakciju predstavlja kombinacija visokokvalitetnih mineralnih naslaga i rastvora na zidovima pećina koje su prekrivene mrljama poznatim kao „tigrova koža“, ovaj fenomen se javlja u još samo dve evropske pećine, u Italiji i Francuskoj. Tokom 2008. godine stručnjaci sa Univerziteta Kembridž iz Velike Britanije pronašli su ostatke pećinskih lavova i pećine nosoroga.