Medicinska rehabilitacija

Rehabilitaciju radimo od 1959. godine kada je osnovana Specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatoloških oboljenja. Radimo u moderno opremljenim i prilagođenim objektima smještenim u prelijepom prirodnom okruženju sa specifičnim mikroklimatskim uslovima.

Kardiovaskularna rehabilitacija

Kardiovaskularne bolesti, odnosno bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok smrtnosti u cijelome svijetu. U Banji Vrućici imamo višedecenijsko iskustvo u rehabilitaciji srčanih oboljenja, a tim za rehabilitaciju predvode iskusni kardiolozi

Fizijatrijska rehabilitacija

Pozne godine života, kao i savremeni sjedilački način života mogu dovesti do oboljenja lokomotornog sistema i time značajno narušiti kvalitet života. Fizijatrijsko-reumatološka rehabilitacija koju provodimo u Banji Vrućici i naša ljekovita termomineralna voda olakšaće vam tegobe i poboljšati kvalitet života

Pulmološka rehabilitacija

Pojavom Covid-19 bili smo prinuđeni da program rehabilitacije proširimo i na pulmološku rehabilitaciju. Kombinacija fizikalnih terapija, slane sobe i čistog vazduha kojim je obfdarena Banja Vrućica pomoći će vam u liječenju pulmoloških bolesti.

Balneo terapija

Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti. Termomineralna voda Banje Vrućice takođe pomaže u oslobađanju od stresa, umora, loše koncentracije i pamćenja, razdražljivosti i bezvoljnosti.