ZTC “Banja Vrućica” video sadržajem na svom you tube kanalu podržao akciju #OstaniKodKuce

Shodno epidemiološkoj situaciji koja je zahvatila, ne samo našu zemlju nego skoro i cijeli svijet, ZTC „Banja Vrućica“ priključio se društveno-odgovornoj akciji #OstaniKodKuce i na svoj način, još jednom, dao doprinos u borbi protiv pandemije virusa SARS-CoV-2. Naime, u „Banji Vrućici“ na svom you tube kanalu pripremaju poučne, zabavne i zanimljive sadržaje koje će objavljivati svakodnevno a sve u cilju motivacije što većeg broja ljudi da ostanu kod kuće i na taj način sačuvaju svoje zdravlje ali i zdravlje svojih najbližih.

“Nizom zanimljivih video spotova nastojimo da animiramo širu društvenu zajednicu da ugodnije provedu vrijeme u kućnoj izolaciji. Na našem you tube kanalu pripremili smo nekoliko objava iz popularnih domena kao što su zdravlje, fitness, kuvanje,  velnes i kućne popravke koje će Vam pomoći da obnovite znanje ili pak naučite nešto novo i zanimljivo. Video klipove smo formirali tako da su oni svojim tematikom u vezi sa aktuelnom situacijom te smo ih podijeli u pet različitih cjelina.”, pojasnio je Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju “Banje Vrućice”.

U segmentu “Ostanite zdravi”, ljekari specijalisti ZTC-a “Banja Vrućica” preporučuju kako sačuvati zdravlje u periodu ograničenog kretanja ali, isto tako daju i opšte zdravstvene savjete kao i preporuke iz oblasti rehabilitacije kojom se bavi “Banja Vrućica”.

U dijelu “Vježbaj kod kuće” profesionalci iz oblasti sporta i rekreacije daju praktične savjete kako kod kuće možete da trenirate i radite različite vježbe koje će vam pomoći da ostanete u formi.

“Napravili smo poseban program koji će pomoći svima koji žele da vježbaju. Program se sastoji od osnovnih vježbi kao i vježbi oblikovanja, vježbi za grudi, leđa i noge. Na ovaj način moći ćemo ostati u formi  kako bismo, kada se sve ovo završi, mogli nesmetano da se vratimo svojim radnim obevazema i treninzima.”, kazao je Milan Žiković, professor sporta i fizičkog vaspitanja.

Mala škola kulinarstva segment je u kojem će jedan od najboljih kuvara “Banje Vrućice” davati kulinarske savjete i predloge kako da od jednostavnih namirnica spremite prave male specijalite.

“To su recepti koji su prilagođeni trenutnoj situaciji sa namirnicama koje svi imamo kod kuće i koje možemo iskoristiti na najracionalniji način.” istakao je Nenad Bosić, kuvar restorana hotela “Kardial”.

Mnogi su vrijeme u kućnoj izolaciji iskoristili da  se posvete sebi pa su tako za svoj you tube kanal u “Banji Vrućici” pripremili i dio koji se zove “A sad malo uživanja…” u kojem wellness terapeuti hotela “Kardial” savjetuju kako od svog doma možete da napravite wellness ugođaj za sebe i drage osobe.

I na karaju “Božine kućne majstorije” pomoći će svima onima koji već odavno žele da poprave razne stvari u svom domu a možda nisu znali kako. Glavni majstor “Banje Vrućice” pokazaće nam sitne popravke koje svi možemo da uradimo u svom domu i tako učinimo da nam vrijeme brže prođe u kućnoj izolaciji.

Radošević je izrazio nadu da ćemo ovu krizu prebroditi brže ukoliko pratimo smjernice SZO i nadležnih organa i poštujmo mjere prevencije koje su preporučene u vandrednoj situaciji.

“Samo tri puta ZTC “Banja Vrućica” u svojoj stogodišnjoj istoriji ostao je bez ijednog gosta. Prva dva puta to je bilo za vrijeme dva posljednja rata a treći put za vrijeme pandemije corona virusa. To dovoljno govori o ozbiljnosti ove situacije i koliko je važno da poštujemo mjere i ostanemo kod kuće. Iako je ovo vrijeme teško za sve posebno za turističko-ugostiteljski sector, “Banja Vrućica” je produžila ugovor za 15 naših radnika, kojima su isti isticali krajem marta, sve u nadi da će ovo što brže proći ali kako bismo našim radnicima obezbijedimo egzistenciju u ovim teškim vremenima.”, naglasio je Radošević.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu