ZTC „Banja Vrućica“ ugostio vozače oldtajmera iz cijeloga svijeta

Svjetsko udruženje vozača oldtajmera ERA organizovalo je reli pod nazivom Adriatic Advanture u periodu od 18. do 29.09.2019. godine. Oko 140 učesnika krenulo je iz Trsta preko Slovenije i Hrvatske i „Banje Vrućice“ do Crne Gore odakle se jadranskom obalom varaćuju do Trsta.

Josef Dilier iz Švajcarske vozi Chrysler, jedan od najstarijih automoblia na reliju, koji je napravljen 30-tih godina prošlog vijeka. Ovim automobilom vozio je čak i reli Peking – Pariz ali i reli kroz Ameriku.

„Putujem sa suprugom i veoma nam se svidjela vaša zemlja i ovo putovanje. Mnogo je ljudi i djece pored puta i svi su nam mahali. Svi su veoma druželjubivi.“, dodao je Dilier.

Dvadesetdvogodišnji James Sowerby iz Sjeverne Engleske, jedan od rijetkih mlađih vozača, kaže da se za ovaj hobi zainteresovao preko svoga oca koji takođe voli oldtajmere.

„Veoma su mi zanimljive njihove nesavršenosti i mislim da mnogo ljepše izgledaju i zvuče nego moderni automobili.“, ističe Sowerby.

Zvuk starih motora privukao je veliki broj posjetilaca na parking hotela „Kardial“ gdje su izloženi oldtajmeri koji su popodne stiglu u „Banju Vrućicu“.

„Zaista nam je veliko zadovoljstvo da smo domaćini jednog ovakvog događaja jer na ovom reliju učestvuju vozači iz cijeloga svijeta. Tu su oldtajmeri iz Amerike, Kanade, evropskih zemalja. Tako da je danas „Banja Vrućica“ bila svijet u malom. Tako, drago nam je da smo uspjeli da našim gostima i  sugrađanima omogućimo da imaju priliku da vide neke od najstarijih tipova automobila koje do sada nisu imali priliku da pogledaju.“, naglasila je Milijana Kerić iz Službe marketinga.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu