ZTC „Banja Vrućica“ šestu godinu za redom domaćin kampa djece oboljele od dijebetesa

Ministar zdravlja u Vladi RS dr Dragan Bogdanić posjetio je danas ljetnji kamp djece oboljele od dijabetesa koji se održava u „Banji Vrućici“ u periodu od 19. do 24. avgusta. Prema riječima ministra Bogdanića ovakvi kampovi veoma su bitni  jer omogućavaju djeci da se dodatno obrazuju u vezi sa bolešću sa kojom se svakodnevno bore.

„Ministarstvo zdravlja će se i ubuduće truditi da ovim mališanima omogući održavanje ovakvih kampova ali isto tako pokušaćemo da iznađemo načina da iz budžeta ministrastva omogućimo još sredstava kako bi što veći broj djece pohađao ove edukativne radionice.“, naglasio je Bogdanić.

Trideset šestoro djece iz cijele Republike Srpske sa gostima iz Tuzle i Mostara i ove godine u Banju Vrućicu su došla bez roditeljske pratnje kako bi se u što većoj mjeri osamostalili i dodatno obrazovali u vezi sa dijabetesom i davanjem insulina.

„Ovaj kamp ima plemenite ideje a to je da nauči djecu da se osamostale  što je svakako mnogo prirodnije činiti u okruženju „Banje Vrućice“ nego u bolničkom. Uslove koje „Banja Vrućica“ pruža za boravak djece oboljele od dijabetesa je idealan jer ima prilagođenu ishranu, rekreativni bazen i sportske terene i staze za šetnju koje su nam neophodne za provođenje fizičkih aktivnosti. Na raspolaganju takođe imamo i salu za rad u kojoj dodatno obrazujemo djecu o dijabetesu kroz radionice.“, rekla je šefica Odjela za endokrinologiju na Pedijatrijskoj klinici KC Banja Luka dr Gordana Bukara-Radujković.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu