Ministarka Gašić istakla: “ZTC „Banja Vrućica“ primjer uspješnog poslovanja.”

Ministarka trgovine i turizama u Valdi RS Suzana Gašić boravila je danas u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti ZTC-u „Banja Vrućica“. Tom prilikom održan je sastanak sa predstvanicima banje a sastanku su prisustvovale i predstavnice Turističke organizacije i Kulturnog centra opštine Teslić. Ministarka Gašić obišla je kompleks kao i buduće gradilište nove zdravstvene ustanove Blok B. Ministarka Gašić dala je  podršku projektu izgradnje  nove zdravstvene ustanove te je istakla da je oduševljena onim što je vidjela i naglasila da je ZTC „Banja Vrućica“ odličan primjer dobrog poslovanja i zalaganja.

„Nadam se da ćemo zajedničkim radom i ulaganjima uspjeti da ovakve primjere prenesemo i na neke druge privredne subjekte koji treba da uče od njih. Svojom uslugom i smještajnim kapacitetom „Banja Vrućica“ se izdvojila iz ukupne turističke ponude Republike Srpske. Ova ustanova je veoma značajna za Republiku Srpsku jer ostvaruje veliku korist i za naš budžet.“, dodala je ministarka Gašić.

Ona je poručila da se „Banja Vrućica“ izdvojila u turističkoj ponudi Republike Srpske jer je i strani turisti ističu kao prepoznatljivu destinaciju. Gašićeva je naglasila da će minstarstvo  pružiti svu potrebnu podršku daljem razvoju ovog privrednog društava a za početak je najavila i moguće rješavanje problema turističke signalizacije.

Generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“ izrazio je zahvalnost povodom posjete ministarke Gašić i naveo  da će ova kompanija nastaviti sa daljim radom i razvojem.

„Nastojimo da konstantno povećavamo broj radnika. Od 01.07.2019. godine povećali smo i plate zaposlenima. Najniza plata u našoj kompaniji iznosi 600,00 KM što je više od republičkog prosjeka. Želja nam je da i u narednoj godini radimo na povećanju plata zaposlenih ali, i na očuvanju ljudskog resursa. Trenutno zaposljavamo skoro 400 radnika što je najveći broj od kako „Banja Vrućica“ postoji ali, na ovome nećemo stati s obzirom na to da smo djelatnost „Banje Vrućice“ iznijeli i van lokaliteta „Banje Vrućice“  na Etno selo „Usora“ i Specijalistički centar u gradu Teslić“, poručio je Bogdanić.

Bogdanić je kazao da je ministarku Gašić informisao i o novom objektu koji planiraju izgraditi. Riječ je o zdravstvenoj ustanovi čiju će uslugu nastojati da prodaju na zapadnom tržištu.

„Planirano je da ta ustanova pruža usluge iz oblasti stomatologije, dijagnostike te određenih hiruških oblasti koje mogu tu da se provode. Nastojaćemo da dovedemo vrhunske stručnjake i na taj način iamamo ustanovu koja neće tražiti novac od Fonda nego će Republici Srpskoj donositi novčana sredstva.“, istakao je Bogdanić.

On je kazao da je ministarku Gašić upoznao i sa kočnicama u radu koje postoje od strane lokalne zajednice ali i da se nada da je to prolaznog karaktera,  mada, kako je istakao, neke nesuglasice traju skoro tri godine.

„Ove godine prešli smo 200000 noćenja te očekujemo da će to biti između 230000-240000 noćenja do kraja godine i gdje će učešće gostiju koji dolaze izvan RS i BiH preći 50%.“, dodao je Bogdanić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Teslić Suzana Lipovčić, istakla je da obzirom na broj noćenja i kvalitet usluge koji pruža „Banji Vrućici“ se treba  dati veći značaj ne samo u lokalnoj zajednici već i na državnom nivou.

„Turistuička organizacija Opštine Teslić  u toku ove godine ostvarila je zavidnu saradnju te smo krenuli u realizaciju nekih projekata u vezi sa promocijom banje na evropskom tržištu, konkretno u Holandiji jer ti gosti pristiži ovde. Mogu da najavim promociju svih turističkih mjesta u Tesliću i „Banje Vrućice“ na bilbordima širom RS.“, kazala je Lipovčićeva.

IMG_6927
IMG_6921 (1)
IMG_6967
previous arrow
next arrow

 

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu