ZTC „Banja Vrućica“ postao naučna baza Medicinskog fakulteta

ZTC „Banja Vrućica“ i Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci, potpisali su sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Potpisivanjem ovoga Sporazuma ZTC „Banja Vrućica“ postaje naučno – nastavna baza Medicinskog fakulteta. Na ovaj način, još jednom „Banja Vrućica“ je dobila potvrdu kvaliteta svog djelovanja u oblasti zdravstva. Pored toga, potpisivanjem sporazuma, svi studenti sa studijskog programa Medicina, imaće kvalitetno organizovanu teorijsku i praktičnu nastavu tokom koje će imati priliku da izučavaju značaj medicinske rehabilitacije.

„Nadamo se da će ova saradnja rezultovati određenim projektima koji će imati i naučna istraživanja koja bi kao krajnji rezultat pokazala da pojedine procedure mogu pomoći pacijentima u određenim zdravstvenim situacijama.“, kazao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić.

Skrobić je naglasio da „Banja Vrućica“ ima sve uslove za izvođenje studenske ljetnje prakse u cjelosti s obzirom na uslove rada i broj ljekara. Iz „Banje Vrućice“ pak poručuju da su veoma ponosni na činjenicu da su postali naučna baza Medicinskog fakulteta.

„Na ovaj način studenti medicine imaju priliku da se bliže upoznaju sa našim djelovanjem kao i  našim značajem za zdravstveni sistem Republike Srpske. S druge strane naša ustanova dobiće stručnu pomoć Medicinskog fakulteta prilikom kreiranja naučnih radova o medicinskim procedurama u „Banji Vrućici“.“ istakao je v.d. generalnog direktora Aleksandar Radošević.

Odluku o potipisivanju sporazuma sa „Banjom Vrućicom“ prihvatilo je Vijeće Medicinskog fakulteta te Senat i Upravni odbor Univerziteta u Banja Luci.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu