ZTC Banja Vrućica organizovao tradicionalne dane Banje Vrućice

Ljekari širom BiH oduševljeni zdravstvenim programom „Banje Vrućice“

ZTC „Banja Vrućica“ u subotu 15. i nedjelju 16. decembra 2012.godine organizovao je u hotelu „Kardial“ tradicionalne IX „Dane Banje Vrućice“. To je bila prilika da ZTC „Banja Vrućica“ na jednom mjestu okupi poslovne i stručne saradnike te da se na taj način razmijene stečena iskustva u svrhu poboljšanja uslova banjskog liječenja.

IX „Danima Banje Vrućice“ prisustvovalo je 130 ljekara iz cijele BiH te poslovnih saradnika iz raznih društvenih djelatnosti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju. ZTC „Banja Vrućica“ prepoznatljiv je po svom kardiovaskularnom zdravstvenom programu te je zbog toga u organizaciji sa Udruženjem kardiologa RS, stručna predavanja bazirao upravo na toj tematici. Predavanja su održali akademik prof. dr Miodrag Ostojić član Akademije nauke i umjetnosti Srbije, koji je govorio o evropskoj inicijativi za poboljšanje liječenja sa bolesnika sa „STEMI“. Asistent mr sci dr Svetozar Srdić iz Kliničkog centra banja Luka govorio je o viziji projekta „Stent for life“ iz vizure interventne kardiologije, dok je načelnik klinike za hitnu medicinsku pomoć u Banja Luci doc. dr Nada Banjac govorila o ulozi hitnih službi u zbrinjavanju bolesnika sa akutnim infarktom miokarda. Dr Mario Kozić takođe iz Kliničkog centra Banja Luka održao je predavanje na temu “Uloga koronarnih jedinica u liječenju bolesnika sa “STEMI” dok je izvršni direktor za zdravstvo ZTC “Banja Vrućica” kardiolog dr Draženko Vuković predstavio rad pod nazivom “Šestominutni test hoda u procjeni funkcionalne sposobnosti srca nakon infarkta miokarda i uticaj dijabetesa. ”Svi učesnici izrazili su veliko interesovanje za predavanja jer je to kako su rekli dobra prilika da se upoznaju sa novitetima u oblasti kardiologije.

Ovi susreti bili su prilika i da se sumiraju rezultati poslovanja ZTC “Banja Vrućica” u godini koja je na izmaku. Naime, “Banja Vrućica” je ove godine premašla planirani plan poslovanja. Za narednu godinu najavljena su dodatna ulaganja u izgradnju novih objekata kao i u renoviranje postojećih. Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bio je Actavis Internacional dok je zlatni sponzor bio Sanofi Aventis.

Fotografije sa IX „Dane Banje Vrućice“ možete pogledati na Facebook galeriji.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu