ZTC „Banja Vrućica“ najbolja banja u regionu

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija boravio je danas u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti ZTC-u „Banja Vrućica“. Tom prilikom održan je i sastanak sa predstvanicima ovog zdravstveno-turističkog centra. Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija obišao je kompleks kao i buduće gradilište nove zdravstvene ustanove „Hercegovina – blok B“. Predsjedavajući Tegeltija dao je  podršku projektu izgradnje  nove zdravstvene ustanove te je istakao da „Banja Vrućica“ nije samo najbolja banja u Republici Srpskoj već i u regionu i naglasio da je osnovni cilj njegove posjeta da sagleda šta bi Savjet ministara mogao uraditi kako bi ovaj oblik turizma mogao da se unapredi.

„Na sastanku koji je održan u Privrednoj komori donijeli smo zaključak da određenim zakonima,  koji su već u pripremi, prednost damo turističkim kompleksima koji dovode inostrane goste i da te prihode koje oni donose tertiramo kao i izvoz robe u inostranstvo .“, dodalo je Tegeltija.

On je poručio da je „Banja Vrućica“ ustanova koja može sama da funkcioniše ali da bi vlasti mogle da pomognu da to bude bolje. Generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“ izrazio je zahvalnost povodom posjete predsjedavajućeg Savjeta ministara i naveo je da će ova kompanija nastaviti sa daljim radom i razvojem.

„Najniza plata u našoj kompaniji iznosi 600,00 KM što je više od republičkog prosjeka a od 01.07.2019. godine povećali smo i plate zaposlenima. Želja nam je da i u ovoj godini radimo na povećanju plata zaposlenih, poboljšanju uslova rada ali i na očuvanju ljudskog resursa. Želim takođe da istaknem da smo u provom mjesecu ove godine već  ostvarili 10% noćenja više nego prethodne pa je tako i sam prihod u ovom mjesecu veći za 10% u odnosu na 2019. godinu.“, poručio je Bogdanić.

Bogdanić je kazao da je zahvalan na podršci institucija Republike Srpske a sada i Savjeta ministara koji pružaju „Banji Vrućici“.

„U narednom periodu akcenat će biti i na razvoju naše dvije nove poslovne jedinice, Etno selo „Usora“ i Specijalistički centar kao i izgradnja i završetak specijalne bolnice u kojem planiramo podići nivo zdravtsvene usluge kao što je stomatologija, dijagnostika ali i da uđemo u jedan dio hirurgije.“, dodao je Bogdanić.

Bogdanić je istakao da nastojati da u „Banju Vrućicu“ dovedu vrhunske stručnjake i na taj način imaju ustanovu koja neće tražiti novac od Fonda nego će Republici Srpskoj donositi novčana sredstva.

IMG_9891
IMG_9908
IMG_9946
previous arrow
next arrow

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu