ZTC „Banja Vrućica“ domaćin Četvrtog kongres kardiologa RS

Udruženje kardiologa Republike Srpske u periodu od 13.05-15.05.2016. godine u ZTC-u „Banja Vrućica“ organizovalo je Četvrti kongres kardiologa sa međunarodnim učešćem. Program Kongresa koncipiran je tako da obuhvata tri glavna aspekta koji uključuju bazične nauke, kliničku i populacionu kardiologiju, a čine ga internacionalni simpozijumi, klinički seminari i sesije.

Kako je rekao predsjednik Udruženja kardiaologa RS dr Dragan Unčanin, Kongres će biti podsticaj za ostvarenje zajedničnog cilja, a to je da se smanji smrtnost od kardiovaskularnih oboljenja i poboljša kvalitet života pacijenata i stanovnika Republike Srpske.

„Tokom 14 godina rada naše Udruženje je dalo značajan doprinos ostvarivanja programa zakonom propisane kontinuirane medicinske edukacije i stručnog usavršavanja kardiologa, internista, pedijatara, ljekara porodične i opšte medicine kroz prevođenje preporuka Evropskog udruženja kardiologa i njihovom implementacijom, kao velikim brojem predavanja, simpozijuma i stručnih radionica.“, naglasio je Unčanin.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Drgan Bogdanić koji je i otvorio kongres. Na ovom skupu učešće je uzelo  preko 350 ljekara iz Srpske, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore a ovom skupu prisustvuju i eminenti stručnjaci iz Rusije, Švajcarske, Irske i SAD-a.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu