XXIII MEĐUNARODNI KONGRES RAČUNOVODSTVENE I REVIZORSKE PROFESIJE U BANJI VRUĆICI

U ZTC-u „Banja Vrućica“ danas je svečano otvoren 23. Međunarodni kongres računovodstvene i revizorske profesije Republike Srpske, čija je osnovna tema „Jačanje kredibiliteta računovodstvene profesije kao imperativ zaštite javnog interesa“.

Na kongresu koji traje u periodu od 18.09. – 20.09.2019. godine, učestvuje oko 500 učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Federacije BiH, Hrvatske, Crne Gore, Francuske, i drugih zemalja.

„ Ovogodišnji 23. po  redu kongres je posvećen jačanju kredibiliteta računovodstvene profesije koja bi trebala ili čak morala biti u funkciji zaštite javnog intreresa. Javni interes bi trebao biti smanjenje sive ekonomije i plaćanje poreza i doprinosa, održavanje institucija države, jačanje nacionalne konkurentnosti, oporezivanje monopola il slično“ – izjavio je predsjednik UO SRRRS prof. dr Dragan Mikerević.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić smatra da je fakultet zajedno sa SRRRS – e veoma odgovoran za razvoj i unapređenje računovodstvene i revizorske struke u Republici Srpskoj.

Generalni direktor ZTC-a “Banja Vrućica“ dr Dragan Bogdanić se obratio svima prisutnima, poželio im dobrodošlicu i izrazio duboku zahvalnost zbog toga što već 23 godine zajedno i uspješno organizuju i održavaju kongres u „Banji Vrućici“.

 

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu