XVII DANI BANJE VRUĆICE

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 11. decembra 2021. godine organizovao je u hotelu Kardial, tradicionalne XVII „Dane Banje Vrućice“. To je  bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.

Sedamnaest godina uspješnog obilježavanja ove manifestacije pokazatelj su visokog kvaliteta naših aktivnosti koje nastojimo unaprediti iz godine u godinu. Pokazatelj je to i naše velike posvećenosti ovom skupu uprkos svim izazovima i problemima današnjice izazvanih pandemijom, koji su se odrazili i na naš sektor.

Svi učesnici skupa izrazili su veliko interesvanje za stručna predavanja na pomenutoj manifestaciji jer su predavanja prvenstveno  bila i usmjerena na dijeljenje iskustava u liječenju i rehabilitaciji pacijenata sa infekcijom Covid-19 i to  je to kako su rekli dobra prilika da se  upoznaju sa svim metodama liječenja u oblasti svog djelovanja.

Manifestaciju je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je naglasio da Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” zauzima značajno mjesto za ovo ministarstvo budući da pruža i usluge kardiovaskularne i fizikalne rehabilitacije pacijenata, a odnedavno i pulmološku rehabilitaciju kovid pacijenata, gdje je pokazan uspjeh.Istakao je i važnost banjskog liječenja kod pacijenata koji su preležali korona virus koje je podržao i Fond zdravstvenog osiguranja.„Republika Srpska je možda čak i među prvima krenula u takvu vrstu oporavka, prije svega zahvaljujući Fondu zdravstvenog osiguranja, koji je prepoznao potrebu bržeg i što stručnijeg oporavka naših pacijenata.“ Istakao je gospodin Šeranić.

Generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ dr Jelena Bogdanić istakla je da se „Banja Vrućica“ bavi rehabilitacijom pulmoloških pacijenata koji su preležali infekciju korona virusom još od novembra 2020. godine te da je do sada zbrinuto oko 1 700 pacijenata. „Banja Vrućica“ se sa svojim kadrom, znanjem i iskustvom usmjerila na oporavak pacijenata koji dolaze ne samo zbog oboljenja pluća, nego su tu i druge pridružene bolesti kojima naš tim internista, kardiologa, neurologa, fizijatara i endokrinologa prilazi sa velikom pažnjom i usmjerenošću pri liječenju pacijenata kako bi u potpunosti povratili svoju životnu energiju.Bogdanićeva je rekla da je “Banja Vrućica” ostvarila veliki uspjeh u rehabilitaciji zahvaljujući i podršci Vlade Republike Srpske da se takvim pacijentima omogući boravak u trajanju do 28 dana.

„Banja Vrućica“ je i tokom pandemije nastavila odličnu saradnju i sa doktorima porodične medicine kako bi se dao veliki doprinos u rehabilitaciji i oporavku oboljelih od virusa korona.Predsjednik udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske dr Draško Kuprešak istakao je da i pored liječenja kovida u akutnoj fazi i nakon bolničkog liječenja da je rehabilitacija jedna važna mjera kako bi se pacijenti u punom kapacitetu mogli vratiti svom normalnom životu.

Predavanja iz oblasti terapijskog pristupa liječenja pacijenata sa infekcijom Kovid-19 držali su dr Danijel Đekić, dr Marijana Radulović, dr Igor Dumanović, dr Boris Djaković, dr Siniša Miljković i dr Dzevdet Smajlović.

Pored mnogobrojnih zvanica pomenuom događaju prisustvovali su i direktori bolnica i domova zdravlja, Fonda PIO te predstavnici drugih ustanova iz cijele BiH.

SponzorI ovogodišnjih susreta bili su Hemofarm,  Bromabel i Bayer.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu