XIII Dani porodične medicine u ZTC-u „Banja Vrućica“

Oko 300 ljekara iz cijele Republike Srpske učestvuje na XIII Danima porodične medicine sa međunarodnim učešćem, koji se tradicionalno održavaju u „Banji Vrućici“ u organizaciji republičkog Udruženja doktora porodične medicine 05. i 06. oktobra.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine, dr Draško Kuprešak kao jednu od tema na dvodnevnoj konferenciji pod sloganom „Snažna porodična medicina – jak zdravstveni sistem“ naveo je i elektronsko zdravstvo.

„U najavi je integrisani zdravstveni sistem i mi ga rado očekujemo. On će napraviti vezu između primarne zdravstvene zaštite, bolničkog sektora i svih ostalih institucija i na neki način učiniti povrat informacija o uslugama koje se pružaju po drugim nivoima zdravstvene zaštite“, pojasnio je dr Kuprešak.

Kuprešak je najavio da konferencija ima značajne teme koje su vrlo važne za rad svakog pojedinca, a jedna od ključnih tema ovogodišnje Konferencije o kojima će se govoriti jesu i nove smjernice za liječenje hipertenzije koje su ove godine usvojene na Evropskom kardiološkom društvu, kao i o odnosu sa medijima, naglasio je doktor Kuprešak.

XIII Dane Porodične medicine svečano je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, dr Dragan Bogdanić.

„Primarna zdravstvena zaštita stub je zdravstvenog sistema Republike Srpske“, naglasio je Bogdanić.

previous arrow
next arrow
Slider

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram