XIII Dani porodične medicine u ZTC-u „Banja Vrućica“

Oko 300 ljekara iz cijele Republike Srpske učestvuje na XIII Danima porodične medicine sa međunarodnim učešćem, koji se tradicionalno održavaju u „Banji Vrućici“ u organizaciji republičkog Udruženja doktora porodične medicine 05. i 06. oktobra.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine, dr Draško Kuprešak kao jednu od tema na dvodnevnoj konferenciji pod sloganom „Snažna porodična medicina – jak zdravstveni sistem“ naveo je i elektronsko zdravstvo.

„U najavi je integrisani zdravstveni sistem i mi ga rado očekujemo. On će napraviti vezu između primarne zdravstvene zaštite, bolničkog sektora i svih ostalih institucija i na neki način učiniti povrat informacija o uslugama koje se pružaju po drugim nivoima zdravstvene zaštite“, pojasnio je dr Kuprešak.

Kuprešak je najavio da konferencija ima značajne teme koje su vrlo važne za rad svakog pojedinca, a jedna od ključnih tema ovogodišnje Konferencije o kojima će se govoriti jesu i nove smjernice za liječenje hipertenzije koje su ove godine usvojene na Evropskom kardiološkom društvu, kao i o odnosu sa medijima, naglasio je doktor Kuprešak.

XIII Dane Porodične medicine svečano je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, dr Dragan Bogdanić.

„Primarna zdravstvena zaštita stub je zdravstvenog sistema Republike Srpske“, naglasio je Bogdanić.

IMG_2423
IMG_2395
IMG_2383
IMG_2397 (1)
previous arrow
next arrow

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu