XIII „Dani Banje Vrućice“

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 03. i nedjelju 04. decembra 2016. godine organizovao je u hotelu Kardial, tradicionalne XIII „Dane Banje Vrućice“. To je bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.
XIII „Danima Banje“ prisustvovalo je oko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.
Direktor Doma zdravlja u Bijeljini dr Zlatko Maksimović potvrdio je da njegova ustanova ima odličnu saradnju sa Banjom Vrućicom.
„Imao sam priliku da obiđem mnoge ustanove i banjska lječilišta ali mogu da kažem da je Banja Vrućica ponos ne samo Teslića i Republike Srpske nego i regiona.“, zaključio je Maksimović.
Generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević kazao je da je ova manifestacije ujedno i prilika da okupljenima predstave dostignuća ostvarena u ovoj godini.
„Ove godine očekujemo rekordnih 215000 noćenja ali pored ovog uspjeha u 2016. godini unapredili smo i sektor medicine, kadrovski smo se ojačali, uveli smo nove zdravstvene usluge ali i nabavili novu medicinsku opremu.“, dodao je Radošević.
Dr Vlado Vujović, kardiolog bolnice u Prijedoru istakao je da mu se tokom njegovog radnog vijeka niko od pacijenata nikada nije požalio na boravak u Banji Vrućici.
„Pacijenti iz Prijedora oduševljeni su brigom osoblja Banje Vrućice, njihovom stručnošću i kvalitetom usluge kada dođu na rehabilitaciju.“ kazao je Vujović.
Svi učesnici skupa izrazili su veliko interesvanje za stručna predavanja na pomenutoj manifestaciji jer je to kako su rekli dobra prilika da se upoznaju sa unapređenim metodama liječenja u oblasti svog djelovanja. Dr Zoran Paovica, kardiolog bolnice u Trebinju rekao je da su stručna predavanja na Danima Banje Vrućice pravo svježenje.
„Birana imena iz svijeta medicine i svijeta kardiologije danas su nam prenijela dobra iskustva u interesu naših pacijenata.“ naglasio je Paovica.
Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je prof. dr Duško Vulić koji je govorio na temu “Prevencija kardiovaskularnih bolesti u kliničkoj praksi“. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i doc. dr Tamara Preradović, dr Dragan Unčanin, dr Ljiljana Kerić i drugi.
Pored mnogobrojnih zvanica pomenuom događaju prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić, direktori bolnica i domova zdravlja, Fonda PIO te predstavnici drugih ustanova iz cijele BiH.
Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm a sponzor kompanija Bayer.

hemofarmbayer

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu