VIII dani porodične medicine u ZTC-u „Banja Vrućica“

Ovogodišnja Konferencija „VIII dani porodične medicine RS sa međunarodnim učešćem“ koja se od 04. do 05. oktobra 2013. godine održava u ZTC-u „Banja Vrućica“ okupila je preko 300 gostiju iz Republike Srpske, Federacije BiH kao i goste iz Srbije i Hrvatske. Na svečanom otvaranju kojem je između ostalih prisustvovao i ministar zdravlja u Valdi RS Dragan Bogdanić istaknuto je da porodična medicina kao relativno mlada grana u medicini treba da se dodatno razvija te da je neophodno svako dalje ulaganje u obrazovanje stručnjaka iz ove oblasti.

„Porodična medicina je početna karika u lancu zdravstvenog sistema i zato je od izuzetne važnosti da se na samom početku pacijentu posveti odgovarajuća pažnja kako bi se na pravi način riješio njegov zdravstveni problem.“, pojasnio je ministar Bogdanić.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine RS Draško Kuprešak ovom prilikom istakao da je stručni fokus koferencije na manuelnim vještinama kako bi se putem interaktvinog rada obnovila znanja i vještine.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu