U ZTC-u „Banja Vrućica“ održana 22. Likovna kolonija

Pod nazivom „Različitost nas povezuje“ ZTC „Banja Vrućica“ i organizacija „UDAS“ iz Banja Luke organizovale su 22. po redu Likovnu koloniju u Banji Vrućici. Jedanaest umjetnika iz cijele BiH radilo je u proteklih šest dana na stvaranju umjetničkih djela koje će krasiti prostore ovog turističkog kompleksa ali i prostore širom Republike Srpske.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo i ove godine nastavili sa dobrom tradicijom održavanja likovnog saborovanja a ova kolonija posebna je po tome što smo još jednom pokazali društvenu odgovornost u svom poslovanju. Naime, polovina učesnika ovog druženja su osobe sa posebnim potrebama jer nam je cilj bio da pokažemo da su one ravnopravni članovi našeg društva.“ naglasio je generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević.

Umjetnici koji su stvarali na ovom likovnom saborovanju izuzetno su zadovoljni uslovima koje su imali za rad u ovom turističkom kompleksu. Kako su naglasili, ambijent je veoma inspirativan i slikarima pruža mogućnost da budu veoma produktivni. Takođe su pohvalili i mir i tišinu koju su imali za rad, jer, kako su kazali, ponekad je tišina najzvučnija. Po prvi put ove godine na koloniji su učestvovali i vajari ali grafičari.

„Po prvi put na ovoj koloniji zajedno su se našle sve vrste likovne umjestnosti grafičari, vajari i naravno slikari. Motivi su različiti od umjetnika do umjetnika a najviše su rađeni pejzaži i portreti.“, pojasnio je Nikola Kašterović, jedan od učesnika kolonije.

Predsjenik organizacije „UDAS“ Željko Volaš naglasio je da je završetak Likovne kolonije u „Banji Vrućici“ u stvari početak prikazivanja nastalih djela na izložbama koje će se održati u pet gradova BiH u narednom periodu.

„Naziv kolonije „Različitost nas povezuje“ bila je osnov našeg djelovanja. Scenska i etnička različitost kao i različitost događaja koja su se dešavale tokom ove kolonije nastviće da pričaju priču o pravima osoba sa invaliditetom u BiH.“ dodao je Volaš.

On je istakao da su učesnici kolonije bili mladi ljudi puni energije koji su prikazali neke nove ideje i vizije umjetničkog izražavanja.

Likovnu koloniju posjetili su i učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Teslića, kako bi savladali različite tehnike likovnog izražavanja. I gosti ovog kompleksa imali su priliku da na jedan dan budu učesnici ove manifestacije.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu