Svečana akademija povodom 100 godina postojanja ZTC-a „Banja Vrućica“

Oko 350 zvanica prisustvovalo je svečanoj akademiji koja je upriličena povodom stotinu godina postojanja ZTC-a „Banja Vrućica“ u srijedu, 11.09.2019. godine. Akademiji su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Republike Srpske Radovan Višković. Tom prilikom predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je istakla da je „Banja Vrućica“ veliki resurs ne samo za Teslić i Republiku Srpsku nego i šire. Ona je navela da je raduje što ova ustanova iz godine u godinu ostvaruje pozitivne rezultate i što se probija na evropsko tržište.

„ „Banja Vrućica“ može da ide rame uz rame sa nekim mnogo većim evropskim, banjskim centrima i zato je ova ustanova veoma važna za cijelu Republiku Srpsku i u turističkom i u zdravstvenom smislu.“,  dodala je Cvijanovićeva.

Predsjednica je generalnog direktora „ Banje Vrućice“ dr Dragana Bogdanića odlikovala Ordenom Njegoša prvog reda za doprinos razvoju zdravstva u posleratnom periodu.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je da je „Banja Vrućica“ pravi primjer uspješne privatizacije državnog kapitala, te da ga raduje činjenica da ova ustanova zapošljava oko 400 radnika.

„ Stotinu godina postojanja je veoma veliki jubilej za jedno privredno društvo. Vlada pozdravlja činjenicu da ovo preduzeće isplaćuje 13. platu svojim radnicima te da najavljuje nove investicije. Koliko je uspješno ovo preduzeće svjedoči i činjenica da je od ukupnog broja noćenja ostvarenih u Republici  Srpskoj u „Banji Vrućici“ zabilježeno 23%.“, pojasnio je Višković.

Generalni direktor „Banje Vrućice“ dr Dragan Bogdanić naveo je da je ova generacija imala tu sreću da obilježava stogodišnjicu uspješnog postojanja, ali da sve to ne bi mogla da nije bilo njihovih prethodnika i korisnika usluga ovog zdravstveno-turističkog centra.

„Nastavljamo da investiramo u nove objekte, trudimo se da radnicima obezbijedimo što bolje uslove za rad. Zahvaljujući odlukama Vlade RS, povećali smo i plate zaposlenima. Pokušavamo da se u što većoj mjeri probijemo i na evropsko tržište. Dakle, nastojimo da i za sljedećih  stotinu godina obezbjedimo jednako dobru budućnost.“, naglasio je Bogdanić.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su i priznanja nekim od partnera kao što su: Fond zdravstvenog osiguranja RS, Udruženje penzionera RS, Savez računovođa Republike Srpske, Elektoprivreda RS, koncernu „Agram“ kao i Udruženju banaka BiH.

Svečanu akademiju povodom 100 godina postojanja, uživo je emitovala Radio-televizija Republike Srpske.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu