Saopštenje – turistička signalizacija

U vezi sa nedavno otvorenom polemikom oko postavljanja turističkih putokaza na prostoru grada Teslić dužni smo da damo zvanično saopštenje sa stvarnim podacima. Prije svega, do 2013. godine nije bilo gotovo nikakvih putokaza prema našem turističkom kompleksu ni na prilazima gradu kao ni na prostoru samog grada. Zbog toga naša kompanija se obratila JP Putevi RS koji su prepoznali značaj turističkog potencijala Banje Vrućice i dopisom br. 02-03-od-637/13 odobrili postavljanje putne i turističke signalizacije. Ova signalizacija umnogome je olakšala dolazak do našeg turističkog kompleksa velikom broju gostiju ali, nažalost, mi smo bili primorani da sami uz saradnju sa Putevima RS riješimo to pitanje još prije tri godine. Postavljena turistička signalizacije ne može se mijenjati niti pomijerati iz praktičnih razloga kao ni dodavati na postojeću jer nije u blizini niti jednog putokaza Turističke organizacije. Ono što se svakako  trebalo i moralo uraditi jeste da se na novopostavljene putokaze dodaju obilježja za Banju Vrućicu.

S druge strane, takođe, želimo naglasiti da je Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ zaključno sa desetim mjesecom, samo ove godine, u opštinsku kasu na račun boravišne takse uplatio je 95 949,10 KM. ZTC „Banja Vrućica“ posluje transparentno i svaki boravak gosta redovno i bez izuzetka prijavljuje opštinskim institucijama, što je moguće provjeriti u svakom momentu. Mi smo uvjereni da autori teksta koji su iznijeli netačne podatke u vezi sa iznosom uplate za boravišnu taksu i brojem noćenja nisu imali za cilj da obmanu javnost i građane Teslića, ali nam to ukazuje da oni ne poznaju zakonske odredbe. Tragično je da ljudi koji javno govore o turističkom i privrednom razvoj opštine ne znaju da boravišnu taksu prema Zakonu o boravišnoj taksi Član 5 ne plaćaju gosti koji su korisnici zdravstvenih programa a takvih je u našem kompleksu najviše.

ZTC „Banja Vrućica“ kao regionalni lider u svojoj oblasti glavni je ambasador turizma ne samo opštine Teslić već i cijele Republike Srpske. Zdravstveno-turistički kompleks „Banja Vrućica“ turistički je biser u pravom smislu te riječi, Banja Vrućica je turistički brend koji sa ponosom možemo predstaviti gostima iz cijelog svijeta. Zbog toga, svima nama koji radimo u Banji Vrućici kao i u opštinskim institucijama treba da bude, ne samo zakonska nego i moralna obaveza da ovaj turistički kompleks i dalje promovišemo i unapređujemo u svakoj prilici zarad napretka naše lokalne zajednice.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu