Saobraćajno-obrazovno takmičenje „Djeca u saobraćaju“ u Banji Vrućici

U periodu od 30. do 31. maja u „Banji Vrućici“ organizovano je saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola iz Republike Srpske pod nazivom „Djeca u saobraćaju“ u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske i 49 Auto-moto društava.

Organizator ovog takmičenja, generalni sekretar Auto-moto Saveza RS, gospodin Ranko Babić ističe da se ovogodišnje takmičenje održava tradicionalno 19 godina uz svesrdnu podršku Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva prosvjete i kulture te Ministarstva zdravlja u Vladi RS, Republičko pedagoškog zavoda RS, svih Auto-moto društava i svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srpske. „Osnovni značaj ovog takmičenja jeste da se djeca najmlađeg uzrasta na vrijeme upoznaju sa najneophodnijim znanjima o značaju i poštovanju saobraćajnih propisa kako bi na kraju dobili školovane, poštene i korektne vozače, kako bismo imali što manje saobraćajnih nezgoda, te kako bismo izbjegli bilo kakve nezgode u saobraćaju. Ove godine takmičenje „Djeca u saobraćaju“ smo proveli širom Republike Srpske, danas imamo 152 djece iz 38 škola, znanje je svake godine sve bolje i bolje i to je ono što želimo“, rekao je Babić.

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Neđo Trninić je istakao da ovogodišnje takmičenje obuhvata jako veliki broj djece uzrasta od 10 do 12 godina gdje je cilj da se edukuju kako bi što bezbjednije učestvovali u saobraćaju. „Ovo je finalni dio, kruna ovog takmičenja u prethodnom periodu i nadamo se da će ova manifestacija biti svakako tradicionalna još dugi niz godina i da će dati pozitivne rezultate. Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa agencijom za bezbjednost saobraćaja organizovali su niz edukativnih i preventivnih manifestacija, a statički podaci ukazuju na to da se broj saobraćajnih nezgoda znatno smanjio“, rekao je ministar Trninić.

 

 

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu