Otvoren V Međunarodni kongres doktora medicine u „Banji Vrućici“

ZTC „Banja Vrućica“ u periodu od 09. do 11. novembra ugostiće preko 250 učesnika na Petom međunarodnom kongresu doktora medicine Republike Srpske. Predsjednik Društva doktora medicine RS prof. dr Siniša Miljković naglasio je da ovaj Kongres predstavlja najznačajnije skup doktora medicine u Srpskoj jer okuplja ljekare svih specijalnosti. Kako je rekao dr Miljković u tri dana trajanja Kongresa biće predstavljeno 160 radova.
„Ovo će biti prilika mlađim kolegama da se po prvi put možda nađu u ulozi predavača, a nesumnjivo je da ćemo svi zajedno uživati u predavanjima predavača po pozivu koji su vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti kao i u predavanjima naših kolega koji su se potrudili da ovaj kongres bude prepun zanimljivih radova.“ dodao je Miljković.
Miljković je naglasio da su i ove godine uz veliki trud i zalaganje postigli da Kongres bude kategorisan od strane Savjeta za zdravlje kao kongres međunarodnog karaktera, što doživljavaju kao veliko priznanje, a u skladu sa tim se i povećao broj bodova KME i za učesnike i za autore i predavače.
Otvaranju Kongresa prisutvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS dr Dragan Bogdanić koji je istakao da je u protekom periodu uloženo 350 miliona evra u razvoj medicinskog sektora Republike Srpske.
„Ovo je i prilika da se zdravstveni sistem RS reafirmiše, da se kolege bolje upoznaju razmijene iskustva te da se uporede za zdravstvenim sistemima u okruženju.“, naglasio je Bogdanić.
Kongres doktora medicine svečano je otvorio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je istakao značaj medicinski radnika, naročito ljekara za kvalitetan život stanovništva.
Današnje okupljanje doktora medicine iz RS, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Austrije, Hrvatske, FBiH, Makedonije, Bugarske i Grčke pokazuje koliko je ono bitno, ne samo za medicinsku struku nego i sve građane Srpske.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu