Otvoren Četvrti  kongres doktora medicine u „Banji Vrućici“

ZTC „Banja Vrućica“ u periodu od  12. do 15. novembra ugostiće preko 450 učesnika na Četvrtom kongresu doktora medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem. Predsjednik Društva doktora medicine RS prof. dr Siniša Miljković naglasio je da  ovaj kongres predstavlja najznačajnije okupljanje doktora medicine u Srpskoj jer okuplja ljekare svih specijalnosti. Kako je rekao dr Miljković u tri dana trajanja Kongresa biće predstavljeno oko 200 radova.

„Osnovne teme ovogodišnjeg okupljanaja su prevencija masovnih nezaraznih bolesti, tretman akutnih stanja, novine u dijagnostici  i reproduktivno zdravlje.“ dodao je Miljković.

Kongres doktora medicine svečano je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS dr Dragan Bogdanić koji je kazao da ovaj skup predstavlja značajnu kariku u razvoju medicine i zdravstvene zaštite.

„Ovo je prilika i da se zdravstveni sistem Republike Srpske reafirmiše, da se kolege bolje upoznaju razmijene iskustva te da se uporede za zdravstvenim sistemima u okruženju“, naglasio je Bogdanić

Učesnici ovgodišnjeg kongresa dolaze iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije i Austrije. Otvaranju je pored ostalih prisustvovali su i predsjednik Srpske akademije nauke i umjetnosti Vladimir Kostić, predsjednik Asocijacije ljekara jugoistočne Evrope Andrej Kehajov, direktor AKH klinike u Beču Andreas Cukerman, te direktor Ljekarske komore Srbije Vesna Јovanović.

 

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu