ODRŽANI XVI „DANI BANJE VRUĆICE“

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 25. i nedjelju 26. januara 2020. godine organizovao je u hotelu „Kardial“, tradicionalne XVI „Dane Banje Vrućice“. To je bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na dosadašnjoj saradnji.

XVI „Danima Banje Vrućice“ prisustvovalo je preko 200 ljekara specijalista i eminentnih profesora iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Srbije, te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.

Generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ dr Dragan Bogdanić istakao je da je ponosan na činjenicu da se broj gostiju iz godine u godine povećava, kao i da imaju veliki broj gostiju iz zemalja Evropske unije, što je ujedno i odličan pokazatelj dobrog poslovanja „Banje Vrućice“. Bogdanić je naveoda je u protekloj godini ostvareno je 240000 noćenja što je veoma dobro ali i mperativ da se u 2020-toj  ostvare još bolji rezultati.

„Pored toga da ostvarimo dobar poslovni rezultat i ostvarimo još veći broj noćenja cilj nam je i da u velikoj mjeri završimo započetu investiciju izgradnje nove zdravstvene ustanove koja bi „Banju Vrućicu“ trebalo da pozicionira u narednom vijeku. Prošle godine smo obilježili stotinu godina postojanja i imali smo tu sreću da se „Banja Vrućica“ u tom periodu razvijala a mi nastojimo da budućim generacijama  u narednih 100 godina omogućimo da se „Banja Vrućica“ i dalje razvija.“, pojasnio je Bogdanić.

„U narednom periodu akcenat će biti i na razvoju naše dvije nove poslovne jedinice, Etno selo „Usora“ i Specijalistički centar kao i izgradnja i završetak specijalne bolnice u kojem planiramo podići nivo zdravtsvene usluge kao što je stomatologija, dijagnostika ali i da uđemo u jedan dio hirurgije.“, dodao je Bogdanić.

Dr Milan Latinović, predstavnik Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite naglasio je da je „Banja Vrućica“ veoma značajna ustanova za cijelu Republiku Srpsku.

„Za Ministarstvo zdravlja „Banja Vrućica“ je posebno značajna jer obavlja veoma važnu kardiovaskularnu rehabilitaciju . Veoma važno je i to što se na ovoj manifestaciji održava edukativni sadržaj koje organizuje Udruženje kardiologa iz RS i okruženja.“, naveo je Latinović.

On je istakao i da „Banja Vrućica“ ima veoma kvalitetan ambijent koji omogućava zdravstvenim radnicima kontinuirano unapređenje znanja.

Prof. dr Jasmin Čaluk iz Kardio centra Sarajevo naglasio je da su u BiH napravljeni veoma dobri koraci u liječenju kardiovaskularnih bolesti.

„Nezamjenjljivu ulogu tu igra i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika i „Banja Vrućica“ kao vodeća referentna ustanova je veoma važna u tom kontekstu jer u njoj imaju nezamjenjljivog partnera i ustanovu koja je visoko kvalifikovana sa dobrim kadrom i opremom.“ kazao je prof. dr Čaluk.

Dr Dragan Unčanin je kazao de se kardiovaskularni bolesnici kratko zadržavaju u bolnici i da se u banji pripremaju za svakodnevni život.

„Banja Vrućica je sertifikovana i najbolja u regionu za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika. Personal je zaista izvaredan i sa tom povratnom informacijom dolaze nam i pacijenti.“ istakao je dr Unčanin.

Otvaranju XVI „Dana Banje Vrućiće“, između ostalih prisustvovali su i predstavnici ministarstva zdravlja i socijalne zaštite te ministarstva trgovine i turizma kao i  predsjednik Udruženja kardiologa RS, prof. dr Tamara Kovačević-Preradović.

Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je akademik profesor dr Miodrag Ostojić iz Beograda i prof. dr Tamara Kovačević-Preradović, načelnica Klinike za kardiologiju UKC RS, koji su govorili na temu „Dijabetes, pre-dijabetes i kardiovaskularne bolesti”. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i akademik Duško Vulić, dr Dragan Unčanin i drugi.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm, a sponzor kompanija Bayer i Iskra medical Slovenija.

1 (1)
2 (1)
3 (1)
4 (1)
5 (1)
previous arrow
next arrow

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu