Održani XIV Dani Banje Vrućice

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 02. i nedjelju 03. decembra 2017. godine organizovao je u hotelu Kardial, tradicionalne XIV „Dane Banje Vrućice“. To je  bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.

XIV „Danima Banje“ prisustvovalo  je preko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH, Srbije, Hrvatske i Kube te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.

Generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević istakao je da je veoma ponosan što su ove godine izašli iz lokalnih i regionalnih okvira u međunarodne jer su ugostili ljekare sa Kube koju su došli da predstave dostignuća u tretmanu raka pluća CIMAvax vakcinom koja se od nedavno može aplicirati i u „Banji Vrućici“.

„Možemo se pohvaliti veoma uspješnom poslovnom godinom koja je na izmaku jer ćemo ostavriti preko 230000 noćenja što je treći po redu najbolji rezultat u 98-godišnjoj istoriji „Banje Vrućice“. Za narednu godinu imamo spremne projekte iz oblasti turizma koje čekaju samo na dozvole lokalnih vlasti, već duži period a u oblasti zdravstva u fazi smo izrade novih projkata.“, dodao je Radošević.

Otvaranju XIV Dana Banje Vrućiće, između ostalih prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić kao i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković koji je svečano otvorio skup.

„Ovogodišnji „Dani Banje Vrućice“ odličan su pokazatelj koliko je ova ustanova napredovala u proteklom periodu i da „Banja Vrućica“ zaista jeste biser Srpske ali i šire. Ova ustanova pravi je primjer spoja sposobnog i mladog menadžmenta, dobrog marketinga i odgovornog odnosa prema radu.“, pojasnio je ministar Gluhaković.

Prof. dr Veljko Marić dekan iz Univerzitetske bolnice Foča istakao je da zahvaljujući dosdašnjim rezultatima „Banja Vrućica“ zavređuje veliku pažnju u Republici Srpskoj ali i šire.

„Mi iz zdravstvenih ustanova možemo mnogo da naučimo o organizaciji rada jer u „Banji Vrućici“ ne ostaju samo na postignutom rezultatu nego streme ka većim dostignućima.“, kazao je Marić.

Predsjednik Udruženja kardiologa RS Dragan Unčanin naveo je da ovo Udruženje sa posebnom pažnjom prati ovu manifestaciju od samog početka i  stručno i načno, dajući na taj način svoj doprinos.

„Dani Banje Vrućice održavaju se nekoliko mjeseci nakon Evropskog kongresa kardiologa, tako da mi sve nove načine i dostignuća u liječenju kardiovaskularnih bolesti odmah predstavimo ovde, našim kolegama, na najdirektniji način kako bi imali što bolje informacije u liječenju kardiovaskularnih bolesnika.“, istakao je Unčanin.

Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je dr Dragan Unčanin, predsjednik Udruženja kardiologa koji je govorio na temu “Atrijalna fibrilacija i kardioverzija iskustva sa NOAK“. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i prof. dr Duško Vulić, dr Vesna Katić,  dr Nikola Šobot, dr Slađana Miletić Lepir i dr Miron Marjanović.

Kako se u „Banji Vrućici“ sada uspješno provodi i pulmološka rehabilitacije ove godine predavanja iz oblasti pulmologije održali su i ljekari specijalisti sa Instituta za plućne bolesti, Sremska Kamenica. Ove godine manifestaciju „Dani Banje Vrućice“ posjetile su doktorke sa Kube Giselle Saurez Martinez i Soraida Acosta Brooks koje su direktno učestvovale u izradi i praćenju liječenja pacijenata oboljelih od raka pluća, kubansko vakcinom – CIMAvax i održale predavanja iz te oblasti kao i besplatne preglede za oboljele od karcinoma pluća. One su navele da se ova vakcina primjenjuje kod bolesnika kod kojih se bolest već razvila te je njihov osnovni cilj da se poboljša kvalitet života ovih pacijenata, naročito nakon operacije i primjene hemoterapije.

Pored mnogobrojnih zvanica pomenuom događaju prisustvovali su i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić, direktori bolnica i domova zdravlja, Fonda PIO, FZO te predstavnici drugih ustanova iz cijele BiH.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm a sponzor kompanija Bayer.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu