Održana prva „Trka zdravlja“ Banja Vrućica

U Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“ održana je prva „Trka zdravlja“ u organizaciji Banje Vrućice a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Na navedenoj manifestaciji učestvovalo je preko 300 profesionalnih i rekreativnih trkača iz cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Generalni direktor Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“, Aleksandar Radošević, rekao je da je zdravlje misija „Banje Vrućice“ i da je ova manifestacija jedan od načina da se promoviše zdravlje i fizička aktivnost sa namjerom da to postane tradicija.

On je dodao da se “Trka zdravlja” sastoji od tri kategorije, trke na 5 i na 10 kilometara, te trke „Fun Run“ na dužini od 1 km. Radošević je istakao zadovoljstvo što su se ovoj manifestaciji odazvala zvučna imena iz svijeta atletike, među kojima je učešće u trci uzela i olimpijka Lusija Kimani.

Sportsku manifestaciju „Trka zdravlja“, svečano je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u Vladi RS, dr Dragan Bogdanić. Bogdanić je istakao da ovom manifestacijom pokušavaju da podstaknu ljude na fizičku aktivnost. „Živimo u vremenu gdje smo svi zauzeti raznim obavezama i ne nalazimo ni vrijeme a ni način da se ativiramo i ovo je zaista lijep primjer kako ljudi da očuvaju i svoje zdravlje“, naglasio je Bogdanić.

Pobjednik „Fun Run“ trke bio je Banjalučanin Kristijan Roljić, pobjednica ženske kategorije na 5 km bila je Banjalučanka Ena Mijić, dok je pobjednik u muškoj kategoriji na 5 km bio Nevesinjski atletičar Uroš Gutić.

Pobjedu na trci dužine od 10 km odnijeli su Dobojlije, Biljana Cvijanović i Osman Januzović, koji su istakli da je staza bila teška ali da su zaista zadovoljni samom organizacijom navedenog događaja.

„Trka zdravlja“ okupila je veliki broj posjetilaca i simpatizera ovog sporta, koji su se nakon svečanog proglašenja pobjednika i dodjele nagrada pridružili večeri i zabavi u restoranu „Kiseljak“ zajedno sa ostalim gostima.

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu