Obilježeni X “Dani Banje Vrućice”

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 07. decembra 2013. godine obilježio je jubilarne X „Dane Banje Vrućice“. To je bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.

X „Danima Banje“ prisustvovalo je 200 ljekara specijalista iz cijele BiH, Srbije i Slovenije te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju. Jubilarna X manifestacija “Dani Banje Vrućice” bila je ujedno i prilika da se odaju priznanja najzaslužnijima za osnivanje i doprinos razvoju ove manifestacije pa su tako plaketom nagrađeni ministar dr Dragan Bogdanić, dr Dobrivoje Živak, prof. dr Duško Vasić, doc. dr Nedeljko Milaković, akademik prof. dr Miodrag Ostojić i prof. dr Duško Vulić te posthumno dr Milovan Milanović.

Svi učesnici skupa izrazili su veliko interesvanje za predavanja na pomenutoj manifestaciji jer je to kako su rekli dobra prilika da se upoznaju sa unapređenim metodama liječenja u oblasti svog djelovanja. Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je akademik prof. dr Miodrag Osojić koji je govorio na temu „PCI kod bolesnika sa atrijalnom fibrilacijom: kontroverze u terapijskoj strategiji“. Predavanja iz oblasti kardiologije održao iz prof. dr Vasa Topalov iz Novog Sada kao i doktori kliničkog centra u Banja Luci te kardiolozi ZTC-a “Banj Vrućica”. Ove godine veliko interesovanje izazvalo je i predavanje iz sekcije za fizijatre prof. dr Radivoja Brdara pod nazivom “Bolni kuk djece”. O prevenciji kardiovaskularnih oboljenja govorili su ljekari ZTC-a “Banja Vrućica”.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Actavis Iternacional a sponzor kompanija Hemofarm.

 

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu