Liječenje gojaznosti

ZTC „Banja Vrućica“ kao regionalni lider u zdravstvenim turizmu nastoji da prati svjetske trendove i u oblasti liječenja hranom. S tim u vezi, razvili smo novi program za liječenje gojaznosti kako bi na taj način postali i regionalni centar dijetoterapije i nutricionizma.

Opšte je poznato da je problem gojaznosti poprimio razmjere epidemije kako u svijetu tako i kod nas i zato postoji veliki broj metoda kojima se ovaj problem nastoji riješiti. Međutim, svaka od njih podrazumijeva rigorozne dijete, naporne fizičke aktivnosti ili čak i upotrebu određenih suplemenata.

Novi program „Liječenje gojaznosti“ u „Banji Vrućici“ podrazumijeva liječenje gojaznosti bez gladovanja, napornog vježbanja, upotrebe suplemenata i jo jo efekta, zasnovano na najnovijim saznanjima medicinske struke.

Naš program liječenja gojaznosti je zasnovan na naučnim principima liječenja ove bolesti koja je i najveći uzrok hroničnih nezaraznih oboljenja. Cilj ovog programa je da se gosti pregledaju i da im se da uvodna strategija za početak gubitka kilograma. Program se sastoji od detaljnog pregleda i postavljanja analize problema kao i postavljanje osnovnog plana ishrane i vježbanja kako bi se gosti mogli naučiti da zdravo mršave.

„Liječenje gojaznosti“ „Banje Vrućice“ obuhvata tri ključne komponente:

  1. smanjenje težine primjenom individualno prilagođenog jelovnika,
  2. ubrzanje metabolizma primjenom individualno prilagođenog programa fizičke aktivnosti,
  3. psihološku podršku u toku dužeg perioda kako bi se promijenile pogrešne navike koje su dovele do gojaznosti.

„Liječenje gojaznosti“ obuhvata niz medicinskih metoda kao što su antropomertrijska mjerenja, laboratoriske analize, test intoleranicije na hranu, pregled interniste i ultrazvuk abdomena.

„Liječenje gojaznosti“ je 14-dnevni program koji se provodi u hotelu „Kardial“ uz pomoć stručnog osoblja. Takođe, za sve one koji nemaju dovoljno slobodnog vremena postoji i program na bazi dva noćenja koji podrazumijeva da se korisnik detaljno pregleda te da mu se izrade plan ishrane i fizičke aktivnosti koje dalje on provodi samostalno. U oba programa uključena je i tromjesečna online podrška i konsultacije sa ljekarom nutricionistom.

Liječenje gojaznosti

            Cijena dvodnevnog programa je 550,00 KM

            Cijena četrnaestodnevnog programa 2230,00 KM

Kontakt za informacije i zakazivanje pregleda: 053 410 030 ili marketing@banja-vrucica.com

Više o našim uslugama


služba zdravstva

Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti.

+387 53 430 102
drazenko.vukovic@banja-vrucica.com


MEDICAL & WELLNES

Pomozite nam da sačuvamo vaše zdravlje, pridružite nam se na njegovom izvoru.

+387 53 421 268
wellness@banja-vrucica.com

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu