Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“, danas je, u sklopu projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ ugostio oko 50 mališana iz Zubinog potoka, uzrasta od 7 do 13 godina. Tim povodom od strane menadžmenta Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ za djecu sa Kosova i Metohije upriličen je kratki obilazak kompleksa Banje Vrućice zajedno sa ostalim mališanima iz Teslićkih osnovnih škola Vuk S. Karadžić i Petar Petrović Njegoš, kao i njihovim nastavnicima.

„Na poziv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u Vladi Republike Srpske, organizacija Teslića je uspješno završila sve aktivnosti vezane za ovaj projekat“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora za doček djece sa Kosova i Metohije u Tesliću, gospodin Dejan Pozderović. „Cilj projekta je druženje djece sa Kosova i Metohije sa djecom iz Republike Srpske, upoznavanje i sklapanje novih prijateljstava, kao i upoznavanje sa istorijom i kulturom naše zemlje“, ističe Dejan.

Djeca su oduševljena organizacijom i aktivnostima vezanim za njihov boravak, stekli su nova prijateljstva, zabavljaju se, a ujedno stiču nova znanja i iskustva o kulturi i običajima svojih vršnjaka iz Republike Srpske, rekla je nastavnica djece uključena u ovaj projekat.

Nakon obilaska ZTC-a „Banja Vrućica“ svi mališana sa Kosova i Metohije i mališani sa područja Opštine Teslić, imali su priliku da uživaju u prirodnim ljepotama otvorenog bazena Medical&Wellness centra „Stara Banja“ hotela „Kardial“.

 

Did you like this? Share it!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu