Dani otvorenih vrata u ZTC-u „Banja Vrućica“

Preko 350 učenika devetih razreda, sa prostora cijele opštine Teslić, posjetilo je u petak, 22.03.2019. godine ZTC „Banja Vrućica“ u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata“. Već drugu godinu za redom u „Banji Vrućici“ nastoje da ovaj način približe svoj zdravstveno-turistički centar učenicima osnovnih škola, koji treba da se odluče za odabir srednjoškolskih zanimanja.
Luka Smiljić, učenik devetog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Teslića kaže da mu je posjeta „Banji Vrućici“ pomogla da se odluči koju srednju školu da upiše.
„Ovo je bilo veoma lijepo predavanje. Objasnili su nam šta sve može da se radi ovde. Nisam ni znao za neka zanimanja da imaju u „Banji Vrućici“ i da imaju toliko izbora. Ova posjeta pomogla mi je da se odlučim šta ću da upišem i to će biti medicinski tehničar.“ dodao je Luka Smiljić.
I za Tijanu Bagić iz Đulića, učenicu devetog razreda OŠ „Ivo Andrić“ današnja posjeta bila je veoma značajna.
„Obilazili smo kompleks „Banje Vrućice“ te smo imali pristup prostorijama koje do sada nisam vidila i veoma sam zadovoljna zbog toga. Dugo sam razmišljala šta da upišem i mislim da je za mene najbolji izbor ekonomski tehničar ili fizioterapeut. Posjeta „Banji Vrućici“ svakako će mi pomoći da se odlučim.“, ističe Tijana.
Upravo jedna ovakva posjeta „Banji Vrućici“ 03. januara daleke 1977. godine pomogla je današnjem izvršnom direktoru za turizam i ugostiteljstvo „Banje Vrućice“ Voji Miladiću da odabere svoje zanimanje.
„Organizovanjem manifestacije „Dani otvorenih vrata“ nastavljamo društveno odgovorno djelovanje prema lokalnoj zajednici koju je „Banja Vrućica“, zapravo, uvijek i imala. Želja nam je da što više omladine upiše zanimanje koje će im pomoći u njihovom napretku. S druge strane, „Banja Vrućica“ se i dalje razvija, i mi moramo razmišljati o budućnosti i novim kadrovima i voljeli bismo da ih iz naše lokalne zajednice bude što više.“ naglašava Miladić.
Direktorka OŠ „Stevan Dušanić“ iz Pribinića, Olivera Jotanović ističe da će ova posjeta umnogome značiti učenicima u njihovom daljem odabiru zanimanja.
„Prije svega, zato što sada za veliki broj zanimanja zaposlenje mogu pronaći na prostoru svoje opštine ali i zato što su vidjeli kako „Banja Vrućica“ ima dobre uslove za rad.“, kazala je Jotanović.
Pozivu na manifestaciju „Dani otvorenih vrata“ „Banje Vrućice“, odazvale su se sve osnovne škole sa prostora opštine Teslić a „Banja Vrućica“ obezbjedila je ručak i prevoz za sve učenike.

4
3 (1)
2
1
previous arrow
next arrow

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu